Mimecast ontvangt privacy certificaat

 

MIMECAST ONTVANGT security Privacy CERTIFICAat ISO 27018: 2014

 

logoUEM

 

Mimecast is officieel erkend voor zijn strikte handhaving op het gebied van Cloud Privacy en veiligheid voor haar klanten en partners.

3 november 2015, Watertown, MAMimecast, de e-mail beveiliging, continuïteit en archivering cloud service provider, kondigde vandaag aan dat zij het certificaat ISO 27018: 2014 heeft behaald voor de bescherming van persoonlijke gegevens in de cloud. Certificering Europe ™, een erkend ISO certificatie instituut met wereldwijde toonaangevende expertise in auditing informatie security management systemen, heeft Mimecast gekwalificeerd met de ISO 27018-certificering na volledige overeenstemming met de strenge controles en doelstellingen van deze gedragscode.

Deze certificering omvat de officiële goedkeuring op de bescherming van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) in het Mimecast's service platform, de producten, de infrastructuur, ondersteuning, operationele diensten en alle faciliteiten. ISO 27018 is de eerste internationale kwalificatie voor privacy controles in een publieke cloud computing-omgeving, en Mimecast is één van de allereerste cloud service providers die deze certificering heeft gekregen.

Met de Mimecast ISO 27018 naleving wordt de vorige ISO 27001-certificering uitgebreid met een versterking in de manier waarop het bedrijf e-mail gegevens van de klant wereldwijd afschermt. Gedurende het hele kwalificatie proces voor het behalen van de ISO 27018 norm moest Mimecast blijk geven van haar zorg en toekenning voor internationale wettelijke eisen die van belang zijn bij publieke cloud-diensten , zoals de Wet UK Data Protection, de EU algemene richtlijn gegevensbescherming en de Australische Privacy Principles, alsmede aan haar klanten en partners.

"Mimecast is hiermee voorloper in de industrie als een van de eerste onafhankelijk gecontroleerde cloud service providers met deze ISO 27018-certificering, en het is daarom ook een belangrijke mijlpaal in onze cloud privacy en veiligheidsinspanningen," zei Neil Murray, chief technology officer, Mimecast. "Vandaag zijn de bedreigingen uiterst complex, dus het kiezen van een cloud service provider als Mimecast die voortdurend de security maatregelen actualiseert in haar dienstverlening, is absoluut noodzakelijk om de hackers op afstand te houden, en hiermee de business continuïteit en de bescherming van bedrijfskritische e-mail gegevens te waarborgen." 

Lees meer hierover op de onderstaande link:

https://www.mimecast.com/resources/press-releases/Dates/2015/11/iso-certification/