G4Cloud met Amazon Web Services

AWS Logo goed

G4Cloud|Go For Cloud is geautoriseerd consulting partner voor Amazon Web Services. Amazon.com, wereldwijd bekend en succesvol in de consumentenmarkt, heeft sinds 2006 haar cloud services publiek gemaakt.

logo-apn-consulting-small

Amazon.com heeft onder de naam “Amazon Web Services” oftewel AWS zich ten doel gesteld de Amazon Cloud beschikbaar en toegankelijk te maken voor alle IT organisaties ter wereld. Amazon maakt IT configuraties in de Amazon Cloud onder het “Pay As You Go” principe met “1-Click” mogelijk. Er wordt verrekend op basis van hoeveelheid en tijdsduur (per uur) van geconsumeerde IT Services die vervolgens maandelijks in rekening wordt gebracht.

Amazon.com is een van de eerste IT organisaties die een werelwijde cloud hebben uitgerold. Begonnen met online boekenverkoop en inmiddels uitgegroeid tot ‘s werelds grootste online retail verkoopkanaal.

De omvang en capaciteit van de data centra van Amazon zijn net zo groot als de data centra van alle andere partijen wereldwijd opgeteld. De computercapaciteit van de Amazon Cloud groeit nu dagelijks overeenkomstig de jaarlijkse capaciteit bij de start van AWS in 2006. 

De Amazon Web Services zijn uitgegroeid tot een volwaardig portfolio van Public Cloud diensten. Begonnen met S3 (Simple Storage Service) en EC2 (Elastic Cloud Computing) voor websites tot het configureren van een eigen virtueel datacenter oftewel VPC (Virtual Private Cloud) met Security Groups (Firewalls) en Direct Connect verbindingen.

Voorbeeld van een VPC Configuratie:

VPC_GSG_Layout

De AWS public cloud is de meest uitgebreide Public Cloud en biedt de meest uitgebreide webservices voor talloze IT configuraties en toepassingen.

AWS biedt onder andere de volgende services:

 VPC VPC, Virtual Privat Cloud voor virtueel datacentre
  uitbreiding
 EC2 EC2, Elastic Cloud Compute voor instances/virtual
  machines voor windows/Linux 
 s3  S3, Simple Storage Solutions voor
   content opslag
Cloudfront  CloudFront als Content Delivery Network
     
 RDS RDS voor Relational Database Services
 DynamoDB DynamoDB, NoSQL services voor Big Data
 Redshjift Redshift voor Datawarehousing

Een uitgebreid overzicht van de webservices vindt u op de AWS pagina.

G4Cloud|Go For Cloud heeft een exclusieve samenwerking met BlazeClan Technologies PvT Ltd. voor het leveren van een Managed Service dienst op de Public Cloud van AWS. Hiermee kunnen wij internationale bedrijven en instellingen voorzien van een 24x7x365 support op de AWS Public Cloud infrastructuur.

Met Cloudlytics, een analytic tool, kan men het gebruik van onder andere de AWS componenten S3, CloudFront en ELB (Elastic Load Balancers) logs monitoren en desgewenst aanpassen.

Klik op de logo’s voor meer informatie.

Cloudlytics goodBlazeclan

Hieronder hebben wij een aantal toepassingsgebieden van AWS omschreven waar G4CloudAssist professional services u mee van dienst kan zijn:

G4Cloud Disaster Recovery  met AWS

G4Cloud Web Hosting met AWS

G4Cloud Applicatie Hosting met AWS

G4Cloud Workspaces met AWS

G4Cloud Big Data Analytics met AWS      Big Data Analytics Image

G4Cloud Data Warehouse met AWS Data Warehouse as a Solution

G4Cloud Managed Services met AWS Managed Services Image

Heeft u een vraag, vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

   

[formidable id=14]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *